Internacional 06/03/2015

Països sud-americans crearan cadenes per distribuir aliments a Veneçuela

Unasur tracta de destensar la crispació política al país

Efe
1 min

CaracasUna delegació de la Unió de Nacions Sud-americanes (Unasur) ha acordat a Caracas convocar una comissió especial per crear cadenes regionals de suport que combatin l'escassetat d'articles de consum bàsic que pateix Veneçuela.

"Hem acordat amb el president [de Veneçuela, Nicolás Maduro], que Unasur convocarà una comissió especial a través dels seus òrgans sectorials per crear unes cadenes regionals de suport a la distribució de certs i precisos béns de consum bàsic ", ha assenyalat el secretari general d'Unasur, el colombià Ernesto Samper.

Samper ha assegurat que "la idea és que tots els països de la regió, a través de les seves cadenes i canals de distribució, puguin donar suport als esforços de distribució que s'estan fent a Veneçuela, perquè li arribin aquests productes bàsics a tots els veneçolans sense excepció ".

La delegació d'Unasur a Caracas, encapçalada per Samper, està integrada pels cancellers del Brasil, Mauro Vieira, de Colòmbia, María Ángela Holguín, i de l'Equador, Ricardo Patiño, que es troben a la capital veneçolana en converses amb el govern veneçolà i l'oposició per "despolaritzar" l'ambient polític que es viu a la nació caribenya.

En els últims mesos s'ha agreujat a Veneçuela el desproveïment d'alguns productes de primera necessitat que es veu reflectit en el peregrinatge dels consumidors pels diferents mercats.

Aquesta escassetat d'articles bàsics, que inclou diversos productes d'higiene personal, la llet, el sucre o alguns medicaments, és atribuïda pel govern veneçolà a una "guerra econòmica" impulsada per l'oposició i un sector de l'empresariat, a qui acusa d'acaparar els productes bàsics amb l'objectiu de danyar l'executiu i enderrocar-lo.

stats