Internacional 30/01/2014

Una dona pakistanesa és violada en grup per ordre d'un consell tribal

La dona, de 40 anys, va ser castigada a pagar el deshonor comès pel seu germà, que mantenia una relació il·lícita

Efe
1 min

IslamabadUna dona pakistanesa de 40 anys va ser violada aquesta setmana per tres homes per ordre d'un consell tribal que la va castigar a pagar el deshonor comès pel seu germà, segons un mitjà local.

Els tres violadors eren el pare i els germans d'una dona que mantenia una relació il·lícita amb el germà de la dona violada. "El deshonor haurà de ser venjat amb deshonor", resolia el consell tribal en la seva sentència de divendres passat, segons publica el diari 'The Express Tribune'.

La violació va tenir lloc a Muzaffargarh, a l'estat del Panjab, i de moment la policia ha detingut dos dels autors de la violació múltiple i el líder del consell tribal que va ordenar el càstig. El policia encarregat de la investigació, Assadulá Khan, va explicar que, en un primer moment i pressionada per la policia, la víctima només havia denunciat "intent de violació".

Problema creixent

Les denúncies per violació al Pakistan i a l'Índia no paren de créixer, gràcies als esforços d'alguns sectors polítics i organitzacions de defensa de les dones per augmentar la visibilitat del problema.

A l'Índia, una violació a Delhi el desembre del 2012 va desencadenar fortes condemnes i un debat sense precedents sobre la situació de la dona. El govern va endurir les lleis contra les agressions sexuals.

Fa només una setmana, una dona de 20 anys va ser violada per un grup d'homes, també per ordre d'un consell tribal que la va castigar per haver mantingut una relació amb un home d'una altra localitat.

stats