Internacional 07/07/2014

Almenys vuit milicians palestins morts en els últims bombardejos israelians a la franja de Gaza

L'exèrcit israelià llança una ofensiva aèria com a represàlia pel llançament de coets per part dels milicians

Efe
2 min
Un jove revisa les runes de la seva casa a Rafah, al sud de Gaza, després d'un bombardeig israelià / EFE

Gaza / JerusalemAlmenys vuit palestins han mort i tres més han resultat ferits en els atacs que l'aviació israeliana ha fet sobre la franja de Gaza en les últimes hores en represàlia pel llançament de desenes de coets per part de milicians, segons han informat aquest dilluns fonts mèdiques.

Segons el portaveu d'emergències de la franja, Ashraf al Qedra, sis milicians han perdut la vida i dos més han resultat ferits en un bombardeig sobre posicions islamistes a la ciutat de Rafah, fronterera amb Egipte.

La televisió d'Al qasa, afí a Hamas, ha indicat que els sis milicians pertanyen a les Brigades al Qassam, l'ala militar del moviment islamista.

A més, dos membres del grup radical palestí Jihad Islàmica han mort i un més ha resultat ferit de gravetat en un atac israelià sobre el camp de refugiats d'Al Bureij, al centre de Gaza.

L'exèrcit israelià ha confirmat les operacions i ha afirmat que tenien com a objectiu "prevenir un nou llançament de coets a Israel".

L'exèrcit israelià ha informat d'un ferit a causa dels llançaments de coets i ha assegurat que milicians palestins han atacat amb granades una patrulla situada a la frontera. L'atac no hauria fet ferits.

L'ofensiva israeliana arriba després d'una jornada en què milicians palestins haurien llançat més de 40 coets des de Gaza contra territori d'Israel, segons han destacat les mateixes fonts. En les últimes setmanes, els milicians palestins haurien llançat més de 150 projectils, unes agressions que han rebut la resposta israeliana a través d'atacs aeris.

Des de divendres, Israel i Hamàs negocien, amb la mediació d'Egipte, per intentar salvar l'alto el foc signat el 2012 després de l'operació militar israeliana 'Pilar defensiu', en què van morir més d'un centenar de persones.

stats