Internacional 14/08/2014

El Papa arriba a Corea del Sud alhora que Pyongyang llança míssils de prova

Francesc ha deixat de banda el papamòbil i s'ha desplaçat amb un cotxe de marca coreana

Ara
1 min
El papa Francesc ha canviat el 'Papamòbil' per un vehicle coreà.  AHN YOUNG-JOON / REUTERS

BarcelonaEl papa Francesc ha aterrat aquest dijous a Seül, poc minuts després que Corea del Nord disparés tres míssils al mar, com a part d'una maniobra de defensa militar programada amb anterioritat. De fet, les maniobres de Pyongyang són una resposta directa als exercicis militars coordinats entre Corea del Sud i els Estats Units que van començar dilluns.

En el seu primer viatge a l'Àsia, el papa Francesc ha demanat a les dues Corees que apartin les diferències històriques i facin un pas endavant cap a la reconciliació. El Papa ha enviat també un missatge al president de la Xina, Xi Jinping, mentre el seu avió sobrevolava el país asiàtic. El missatge, en què desitjava la pau a la nació xinesa, és rellevant perquè ha estat la primera vegada que el Partit Comunista de la Xina ha autoritzat a un Papa sobrevolar territori xinès.

Tan bon punt ha arribat a l'aeroport de Seül, Francesc ha donat una sorpresa, seguint en la seva línia de ser proper amb la gent. En lloc de desplaçar-se en el papamòbil, que ja va descartar quan va assumir el papat, Francesc ha pujat en un vehicle de la marca coreana Kia.

stats