Internacional 06/09/2015

El Papa demana que cada parròquia d'Europa aculli una família de refugiats

Anuncia que les dues del Vaticà seran les primeres a fer-ho

Europa Press
1 min
Refugiats dormint a les vies a la frontera de Grècia amb Macedònia. REUTERS

RomaEl papa Francesc ha fet una crida aquest diumenge perquè "cada parròquia" d'Europa aculli una família de refugiats, i ha anunciat que les primeres a fer-ho seran les dues del Vaticà.

"La misericòrdia de Déu es reconeix a través de les nostres obres, com ens ha testimoniat la mare Teresa de Calcuta", ha subratllat el Pontífex durant l'àngelus.

"Davant la tragèdia de desenes de milers de refugiats que fugen de la guerra i de la fam i que han emprès el camí cap a l'esperança, l'Evangeli ens crida, ens demana ser 'a prop' dels més febles i abandonats", ha recordat.

En aquest punt, i davant la proximitat del Jubileu de la Misericòrdia, el Papa ha llançat una "crida a les parròquies, les comunitats religioses, els monestirs i els santuaris de tot Europa perquè expressin la concreció de l'Evangeli i acullin una família de refugiats".

Es tracta, ha explicat, d'"un gest concret" que haurien de fer totes les parròquies, "començant per les de la meva diòcesi de Roma". Per això, s'ha dirigit als bisbes d'Europa, perquè les seves diòcesis donin suport a la seva crida.

stats