Internacional 30/04/2017

El Papa alerta que la situació amb Corea del Nord "s'ha escalfat massa"

Demana que la crisi es resolgui per la via diplomàtica i deixa la porta oberta a reunir-se amb Trump al maig

Efe
1 min
El pontífex atén els periodistes a l'avió papal de tornada del Caire cap a Roma.

RomaEl papa Francesc considera que la tensió per la crisi amb Corea del Nord s'hauria de resoldre per la via diplomàtica i demana a les Nacions Unides que recuperin el seu paper com a mediadors.

"El camí que cal seguir és el de la negociació, el de la solució diplomàtica", ha dit el pontífex aquest diumenge a bord de l'avió papal, que ha fet servir per tornar cap a Roma de la seva visita al Caire. "El tema dels míssils de Corea fa més d'un any que dura, però ara sembla que la cosa s'ha escalfat massa", ha considerat.

"Per buscar una solució, crec que l'ONU té el deure de recuperar el seu lideratge, que ara està una mica malmès", ha afegit. També ha recomanat Noruega com a país facilitador: "Ningú pot acusar-lo de ser un país dictatorial, i sempre està disposat a ajudar".

El Papa també s'ha referit en les seves declaracions als mitjans al populisme: "És un problema a Europa i a la Unió Europa", ha dit, i considera que la UE corre el risc de diluir-se. El pontífex ha deixat la porta oberta a reunir-se amb Donald Trump, que visitarà Itàlia aquest mes de maig. Ha dit que no sap si ha demanat una audiència al Vaticà però que si la demana l'acceptarà perquè ell es reuneix amb tots els caps d'estat.

stats