Internacional 24/05/2017

El Papa i Trump es reuneixen durant 27 minuts

En les declaracions prèvies dels dos mandataris s'hi podia llegir certa tensió

Efe
1 min
El Papa i Trump es reuneixen durant 20 minuts

Ciutat del VaticàEl papa Francesc i el president dels Estats Units, Donald Trump, s'han reunit aquest dimecres al Vaticà durant 27 minuts. La reunió privada ha començat a les 08.30 h i ha durant una mica més que les recepcions d'aquest tipus, limitades a 20 minuts.

Després ha tingut lloc la presentació de la delegació nord-americana, en què viatgen la dona del president, Melania, la seva filla Ivanka i el seu gendre, Jared Kushner, a banda del secretari d'Estat, Rex Tillerson, i l'assessor en seguretat nacional el tinent H.R. McMaster.

Francesc ha saludat amb cordialitat Melania i ha beneït un objecte que la primera dama duia a la mà. Després, en la tradicional entrega de regals, Trump ha ofert al pontífex una caixa que contenia diversos llibres de Martin Luther King. "Em penso que els gaudirà", ha explicat Trump.

El Papa ha entregat a Trump els seus tres escrits principals i ha beneït un rosari davant dels Trump. El regal més simbòlic ha sigut un medalló que Francesc regala a molts caps d'estat i que representa una olivera que creix entre una pedra partida. La finalitat: que els mandataris siguin "unió de pau", segons ha dit el pontífex.

Sembla que la reunió ha sigut favorable per a Trump, que fins fa ben poc no havia sol·licitat audiència al Vaticà i que havia dit del Papa: "És una persona molt política, no entén els problemes del nostre país". Era la resposta a les declaracions de Francesc a la seva tornada de Mèxic, en relació amb el polèmic mur: "Una persona que vol construir murs no és cristiana".

stats