Internacional 09/06/2014

El pes de l'amor obliga a evacuar un dels ponts de París

Una barana del pont des Arts de París cedeix pels cadenats i obliga a evacuar-lo durant unes hores

Efe
1 min
ROMÀNTIC O PERILLÓS? 
 01. Una imatge del Pont des Arts de París, el 2011, quan encara no hi havia tants cadenats. 02. Una parella fent-se un petó al pont aquest mateix mes, amb força més cadenats. 03. Els venedors ambulants els venen per 5 i 10 euros. 04. Per un euro més, poden endur-se un retolador permanent.

ParísUna part de la barana del pont des Arts (pont de les Arts) de París ha cedit i ha caigut a l'aigua, aparentment pel pes de centenars de cadenats penjats per parelles d'enamorats, la qual cosa ha obligat la policia local a tancar durant unes hores aquest pas sobre el riu Sena. La barana va caure diumenge a la tarda, deixant un forat de 2,4 metres. Malgrat tot, no hi ha hagut ferits.

El pont és el lloc preferit a la ciutat per a la col·locació dels populars cadenats dels enamorats. Aquest dilluns l'Ajuntament ha col·locat unes planxes de fusta i ha reobert el pont, ràpidament inundat no només per turistes, sinó també per venedors ambulants de cadenats.

Aquest negoci irregular és un element que ha contribuït a generar un corrent d'opinió crítica amb el costum dels milers de parelles –la immensa majoria turistes– que col·loquen un cadenat per deixar una prova material del seu amor. Més de 7.400 persones han signat una petició per retirar els cadenats del pont, un dels més icònics i transitats de París, ja que es troba davant del Museu del Louvre.

La nova alcaldessa de la ciutat, Anne Hidalgo, ha encarregar al regidor responsable de cultura, Bruno Julliard, que busqui alternatives. La seva comesa, en concret, és "una reflexió sobre el fenomen dels 'cadenats d'amor' per proposar alternatives alhora artístiques, solidàries i ecològiques".

stats