Internacional 29/01/2014

El Parlament ucraïnès debat una llei d'amnistia per als manifestants detinguts

El president Ianukóvitx es reuneix a Kíev amb la cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton

Efe
1 min

KíevLa Rada Suprema, la cambra legislativa d'Ucraïna, es reuneix aquest dimecres en sessió extraordinària per debatre una llei d'amnistia que beneficiaria els opositors que han estat detinguts els últims dies pels enfrontaments contra la policia a Kíev. L'amnistia és una de les exigències dels opositors.

La sessió d'aquest dimecres ha comptat amb la participació de Leonid Kravxuk, expresident del país, que ha instat els diputats a establir un full de ruta per evitar una situació que està a punt de derivar "en una guerra civil". Kravxuk ha rebutjat la mediació estrangera en els problemes del país: "Aquí no tenen veu ni els Estats Units, ni Rússia, aquí parla Ucraïna", ha sentenciat.

El Parlament ja va derogar ahir el paquet de lleis antimanifestació que havien desencadenat l'última onada de protestes.

Cimera entre Ianukóvitx i Ashton

El president ucraïnès, Víktor Ianukóvitx, s'ha reunit aquest dimecres amb l'alta representant per a la Política Exterior i de Seguretat de la UE, Catherine Ashton, per tractar la crisi, que s'ha intensificat les últimes setmanes.

Segons el govern ucraïnès, Ianukóvitx s'ha compromès a avançar en la cooperació amb la Unió Europea. La renúncia del president d'Ucraïna a la signatura d'un acord d'associació amb la UE va suposar l'inici de les protestes, el novembre passat.

stats