Regne Unit
Internacional 16/04/2012

El partit laborista suspèn un lord per posar un preu al cap d'Obama

Lord Ahmed hauria promès 10 milions de lliures a qui capturés el president americà i George W. Bush, segons un diari pakistanès. Ell nega rotundament les acusacions

Ara
1 min

BarcelonaEl Partit Laborista britànic ha suspès aquest dilluns un lord musulmà del partit, Lord Ahmed, després que un diari pakistanès informés que va oferir una recompensa de 10 milions de lliures –uns 12 milions d'euros– per la captura del president dels Estats Units, Barack Obama, i de l'expresident George W. Bush.

Ahmed ha reaccionat a l'acusació afirmant que el partit no s'havia posat en contacte amb ell per comunicar-li que el suspenia, i reptant el partit a presentar proves contra ell. A més, ha negat haver ofert la recompensa. En declaracions a la cadena BBC, Ahmed ha dit que estava "xocat i horroritzat" per les alegacions.

Segons el diari Express Tribune, del Pakistan, Ahmed hauria ofert el suposat comentari com a resposta a un anunci de Washington aquest mes d'una recompensa de 10 milions de dòlars per informació que dugués a la captura i condemna de Hafiz Saeed, fundador del grup militant radical pakistanès Laixkar-e-Taiba. "Era una conversa sobre inversors al Pakistan i, sí, vaig parlar de guerres il·legals a l'Iraq i l'Afganistan i de Bush i Blair, però no vaig esmentar cap recompensa ni el president Obama", s'ha defensat Ahmed.

El partit, per la seva banda, ha dit a través d'una portaveu que investigarà els fets, però que si són certs, condemna "totalment aquests comentaris, que són completament inacceptables".

stats