Internacional 20/04/2013

Del tiroteig al campus del MIT al setge al barri de Watertown: 24 hores de persecució a Boston en 15 moments clau

Reconstruïm la recerca i captura dels dos sospitosos de l'atemptat a la marató de la ciutat

Ara
2 min
Agents i policies de l'FBI prop del lloc on han capturat el sospitós dels atemptats de Boston / EFE

BarcelonaDesprés de més de 24 hores de persecució, la policia ha detingut aquesta matinada de dissabte el segon sospitós dels atemptats a la marató de Boston. La ciutat respira finalment tranquil·la després d'un dia sencer de paràlisi. Reconstruïm cronològicament la recerca i captura dels dos sospitosos –totes les hores són locals, i amb Boston hi ha 5 hores de diferència.

1. Dijous, 22 h: Una càmera de seguretat grava una imatge d'un dels homes identificats com a sospitós en un súper del campus del MIT. Porta una dessuadora grisa amb caputxa.

2. Dijous, 22.30 h: Un policia és ferit per múltiples trets de bala. Se'l trasllada a l'hospital general de Massachusetts, on mor.

3. Dijous, 22.45 h: Els dos sospitosos roben un Mercedes per fugir. Rapten el propietari i es vanaglorien de ser els culpables de l'atemptat. El deixen lliure al cap de mitja hora en una gasolinera.

4. Dijous, 23.18 h: La policia localitza els fugitius a Watertown. Es produeix un tiroteig i un dels dos sospitosos mor.

5. Divendres, fins al vespre: Comença una cerca porta per porta per trobar l'altre sospitós. La policia de Boston sol·licita a Twitter que els ciutadans no publiquin a la xarxa social què estan registrant, per tal de no donar pistes al fugitiu. Es confina el barri de Watertown.

6. Divendres a primera hora: El governador de Boston demana a la gent que no surtin de casa mentre cerquen el segon sospitós. Es cancel·len classes i se supèn el transport públic i el servei de taxis. S'instaura el toc de queda.

7. Divendres, a mitja tarda: Primeres informacions sobre la identitat dels sospitosos: Tamerlan i Dzhokhar Tsarnaev, dos germans de 26 i 19 anys, respectivament. El gran és el que ha mort. Comencen a haver-hi indicis que són d'origen txetxè.

8. Divendres, a mitja tarda: Recerca del segon sospitós a Connecticut, l'estat veí.

9. Divendres, a mitja tarda: Es decreta una zona d'exclusió aèria a tota l'àrea de Boston.

10. Divendres a la tarda: La policia fa detonar diversos objectes que semblaven sospitosos.

11. Divendres, 20 h: Un home surt al pati de casa i veu restes de sang a la barca que hi té aparcada. Avisa la policia.

12. Divendres, 20.30 h: La policia fa servir una càmera d'infrarojos per detectar calor humà dins la barca. El sospitós accedeix a entregar-se en veure's acorralat. Se'l deté i se'l trasllada a l'hospital a causa de greus ferides de bala provocades durant el tiroteig a Watertown.

13. Divendres, 21 h: S'aixeca el toc de queda, però es demana a la gent que tingui precaució.

14. Divendres a la nit: Els habitants de Boston surten al carrer per celebrar la captura dels dos sospitosos. Porten banderes i agraeixen a la policia la seva actuació.

15. Divendres a la mitjanit: Obama celebra la captura, però admet que encara hi ha moltes preguntes sense resposta.

stats