Internacional 27/06/2015

Iglesias acusa Rajoy d'estar donant suport a "una operació mafiosa de terrorisme financer" a Grècia

El líder de Podem condemna que no hi hagi acord per actituds com les de Lagarde, Merkel i el govern espanyol. "O estem amb la democràcia o estem amb la dictadura", ha afegit

Mariona Ferrer I Fornells
2 min

MadridDures paraules del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, contra la directora general del Fons Monetari Internacional (Christine Lagarde), Angela Markel i el govern espanyol per, segons el seu punt de vista, haver frenat un acord amb el govern d'Alexis Tsipras a Grècia després que dilluns passat semblés que el pacte ja era un fet. "Això suposa una operació mafiosa de terrorisme financer davant d'un govern escollit democràticament que ha mostrat tota la seva millor actitud", ha dit Iglesias durant la primera intervenció, en obert, al consell ciutadà estatal de Podem, i ha recordat que l'executiu grec ja havia cedit dilluns en alguna de les seves línies vermelles, com apujar l'edat de jubilació i l'IVA.

En aquest sentit, el partit ha acordat per unanimitat mobilitzar tots els cercles (bases) perquè s'uneixin a les diferents manifestacions que s'han convocat aquest dissabte a les 20 h arreu de l'Estat en solidaritat amb el poble grec. "O estem amb la democràcia o estem amb la dictadura –ha dit Iglesias–. I nosaltres estarem inequívocament amb la democràcia".

El secretari general de Podem ha defensat de forma aferrissada les decisions del govern de "l'amic" Tispras, fins i tot en el fet que hagi traspassat línies vermelles i que conservés el plantejament en un temps d'una reestructuració ordenada del deute i de mantenir les reformes fiscals per a les grans fortunes i grans beneficis. "Hem sabut que per una intervenció directa de l'FMI amb el suport de Merkel i el govern espanyol li estan dient que no i que pugi tant el preu de l'electricitat com el preu de la llet", ha assenyalat.

Veu també amb bons ulls que s'hagi convocat un referèndum davant d'una "lògica de firma o mor" que, al seu parer, ha imposat l'FMI.

stats