Internacional 04/06/2018

Polèmica pel petó a la boca de Duterte a una treballadora filipina

Allau de crítiques a l'"abús de poder" del president de les Filipines

Ara
1 min

BarcelonaEl president de les Filipines, Rodrigo Duterte, encadena una polèmica darrere l'altra. Aquest cop ha despertat la ira de la comunitat femenina amb el seu comportament durant un acte públic a Corea del Sud, en què va fer pujar una de les dones del públic a l'escenari i li va fer un petó a la boca.

"Ets soltera? No estàs divorciada? Però li pots dir al teu marit que tot és una broma", li diu el president filipí mentre la intenta convèncer perquè li faci un petó als llavis. Tot i haver-se comportat com una admiradora emocionada en el moment de pujar a l'escenari a recollir el seu llibre signat, la dona, identificada com a Bea Kim, es mostra manifestament incòmoda davant la inesperada situació.

Duterte estava de visita a Corea del sud i mantenia una trobada amb filipins de la diàspora que viuen en aquest país. Kim és una treballadora filipina casada amb un sud-coreà, amb qui viu a Seül i té dos fills.

L'escena, viralitzada a les xarxes, ha desencadenat una nova onada de crítiques al president filipí, pel que consideren una actitud masclista i un abús de poder. "Ha actuat com un rei feudal que es pensa que ser president li dona dret a fer el que li doni la gana", va dir una senadora de l'oposició filipina, Risa Hontiveros.

stats