França
Internacional 22/01/2013

Polèmica per la fotografia d'un soldat francès a Mali imitant un videojoc

L'exèrcit francès diu que la instantània que ha cridat l'atenció de mitjans de comunicació i xarxes socials "no és representativa" de la intervenció francesa a l'estat africà. París analitza la imatge per identificar qui és el militar que s'ha disfressat inspirant-se en el joc Call of Duty

Ara
1 min
La polèmica imatge del soldat francès a Mali / Issouf Sanogo, AFP

BarcelonaL'exèrcit francès s'ha encès d'indignació aquest dimarts per la fotografia d'un dels seus soldats a Mali que havia cridat l'atenció de mitjans de comunicació i xarxes socials. La qualitat gràfica i el simbolisme de la instantània la feien clara candidata a convertir-se en una imatge emblemàtica de l'operació que París va llançar fa deu dies al país africà per combatre les forces islamistes.

La imatge mostra un dels 2.000 militars francesos al país davant d'un tanc a la localitat de Niono amb un mocador que imita una calavera humana tapant-li la boca. El soldat aparentment es va inspirar en la indumentària del protagonista d'un dels videojocs de la saga Call of Duty.

"Aquest comportament no és acceptable. Aquesta imatge no és representativa de l'acció que ha conduit França a Mali a petició de l'estat africà ni de l'acció dels soldats que posen la seva vida en perill", ha dit el coronel Thierry Burkhard, portaveu de l'exèrcit francès.

L'exèrcit ha anunciat que està analitzant la imatge per identificar-ne el protagonista. Analistes citats pel diari francès 'Le Monde' alerten del perill d'una imatge que pot ser utilitzada pels jihadistes amb finalitats propagandístiques contra la missió francesa.

stats