Internacional 22/04/2019

Soldats israelians disparen contra un menor palestí emmanillat i amb els ulls tapats

L'exèrcit ha anunciat una investigació després de la publicació de fotografies de l'atac

Ara
2 min
Soldats israelians bloquegen el pas a palestins a la ciutat d'Hebron durant la celebració de la Pasqua jueva

BarcelonaIsrael investiga l'atac contra un adolescent palestí a qui els soldats van disparar mentre intentava fugir. L'estampa no és inusual en l'enquistat conflicte àrabo-israelià, però fins i tot ha sorprès per la duresa, ja que el jove estava emmanillat, amb les mans lligades a l'esquena i els ulls tapats perquè havia estat detingut moments abans. L'incident va passar la setmana passada, però la publicació al diari progressista 'Haaretz' de les fotografies ha creat una nova controvèrsia del tracte que se li dona a la població palestina.

Els fets van passar dijous passat als afores del poble de Tekoa, a prop de la ciutat de Betlem, a la Cisjordània ocupada, quan soldats israelians van detenir el jove de 15 anys, identificat com a Osama Hajajra, acusat d'haver llançat pedres contra els militars. Un cop li lliguen les mans al darrere de l'esquena i li tapen amb una bena blanca els ulls, el noi intenta fugir però cau a terra en rebre almenys un tret a l'engonal.

Segons periodista Gideon Levy, diversos soldats van mantenir el noi a terra, apuntant-lo amb les armes reglamentàries, fins que veïns de Hajajra el van anar a socórrer i se'l van endur en braços per evacuar-lo a un hospital.

A preguntes de l'agència Efe, un portaveu militar ha informat que s'ha obert una investigació per aclarir els fets, i ha afegit que l'incident es va produir després de "disturbis violents", amb "llançament massiu de pedres contra forces de l'exèrcit i vehicles israelians que circulaven per la carretera, posant en perill la vida dels civils i les tropes".

Els soldats van respondre "amb mitjans de dispersió antiavalots" i van arrestar un dels involucrats en els enfrontaments, "que va tractar d'escapar", explica la mateixa font, que ha assegurat que se li va proporcionar "tractament mèdic immediat".

Un cop a l'hospital, el jove no ha tornat a ser detingut, segons el diari israelià 'Yediot Ahronot', tot i que l'exèrcit no ha aclarit a Efe aquesta informació.

stats