Internacional 09/05/2019

Polèmica perquè la policia francesa encaputxa i deté per error un noi de 15 anys

Un vídeo mostra com els agents li tapen el cap al jove i l'empenyen contra una paret

Ara
2 min

BarcelonaLa policia francesa ha obert una investigació arran de la denúncia d'un noi de 15 anys que va ser detingut per error i al qual els policies van tapar la cara amb un sac de tela i el van empènyer contra una paret, mentre l'emmanillaven i després se l'enduien. El jove ha presentat una denúncia contra els agents que el van tractar d'aquesta manera el 9 de març, i aquest dimecres s'ha publicat al diari francès 'Mediapart' el vídeo de la detenció, on es veu com un home de paisà manté el noi immobilitzat i li manté el cap cobert amb un sac blanc.

Segons el relat d'aquest mitjà, confirmat en diversos mitjans francesos per l'advocat del menor, aquella nit "se li van acostar uns desconeguts i li van oferir un bitllet de 50 euros a canvi d'una bossa que havia de recuperar d'un altre individu". "Espantat, el noi va rebutjar la proposta" i va entrar ràpidament en un local de menjar ràpid on l'esperaven uns amics. Va ser llavors quan dos homes "el van obligar a seguir-los, sense revelar la seva identitat", el van insultar, el van colpejar a la cara i li van cobrir el cap amb una bossa de tela.

Els agents de paisà que el van detenir participaven en una operació destinada a detenir els autors d'un segrest amb intent d'extorsió, però el jove va ser alliberat aquella mateixa nit sense càrrecs, ja que la seva detenció havia sigut un error.

La seva denúncia dels fets va obligar al cos de policia a obrir una investigació el dia 26 de març per un suposat delicte de "violència per part de l'autoritat pública". "Aquest cas planteja una pregunta important: quants casos similars no surten mai a la llum pública perquè no són gravades en vídeo", va dir l'advocat del noi.

stats