Internacional 19/01/2015

La policia de Kènia usa gasos lacrimògens en una manifestació d'escolars

Els estudiants demanen l'ús d'una zona d'esbarjo

Efe
1 min
Els agents llancen gasos lacrimògens als nens de l'escola de Nairobi. DAI KUROKAWA / EFE

NairobiLa Policia ha utilitzat avui dilluns gas lacrimogen contra un grup de nens que protestaven al pati d'una escola de primària a Nairobi i almenys tres menors han resultat ferits, han informat mitjans locals.

Els fets han passat aquest matí, quan desenes de nens protestaven contra la col·locació d'una tanca que els impedeix accedir a un solar situat al costat del col·legi i que, tot i no pertànyer a l'escola, utilitzen com a zona d'esbarjo.

Agents policials, que han anat a la manifestació amb gossos, han llançat gas lacrimogen contra els escolars, que portaven pancartes amb el lema "L'apropiació de terres és violència contra els nens" i a favor d'enderrocar la tanca.

Immediatament, els escolars van sortir corrent del lloc, encara que almenys tres d'ells van resultar ferits, van confirmar al diari 'The Standard' fonts policials, que han precisat que no hi ha hagut cap detenció.

"Som aquí per fer complir les ordres", ha cridat un dels policies davant les queixes dels nens i d'alguns activistes que s'han unit a la protesta dels escolars, segons el diari.

Després de l'incident, molts kenians han criticat aquesta actuació policial a les xarxes socials, on ja han començat a utilitzar el "hashtag' "OccupyPlayGround" (Ocupa el pati d'esbarjo).

El partit de l'oposició Moviment Democràtic Taronja ha exigit disculpes públiques del president del país, Uhuru Kenyatta.

stats