Internacional 09/09/2014

Els líders polítics britànics viatjaran a Escòcia per donar suport al no a la independència

Es perdran la sessió parlamentària de demà per transmetre en persona el missatge de "millor junts"

Ara
1 min
La bandera d'Escòcia oneja al costat de la bandera del Regne Unit sobre el despatx oficial de David Cameron.  LUKE MACGREGOR / REUTERS

BarcelonaEl primer ministre britànic, David Cameron, així com el vicepresident de l'executiu, el liberaldemòcrata Nick Clegg, i el líder dels laboristes, Ed Miliband, viatjaran demà a Escòcia per tal de donar suport la campanya del no a la independència. En un comunicat conjunt, tots tres han explicat aquesta mesura inusual que suposarà la seva absència durant la sessió parlamentària de preguntes, aquest dimecres.

"Hi ha moltes coses que ens divideixen, però hi ha una cosa en la que estem d'acord amb passió: el Regne Unit està millor unit", afegien els tres líders a la nota conjunta. El seu viatge a Escòcia per impulsar el no arriba tan sols nou dies abans del referèndum, i just després que les últimes enquestes fossin favorables al sí.

En comptes del debat setmanal a la Cambra dels Comuns, els tres principals polítics anglesos prefereixen "escoltar i parlar amb els votants escocesos", i transmetre'ls el missatge "Volem que us quedeu", segons explica el comunicat.

David Cameron ha afegit, des de la seva residència i despatx oficial de Downing Street, que les tres formacions polítiques estan deixant enrere les seves diferències per aconseguir un objectiu comú: fer "tot el possible" per impulsar el no en el referèndum del dia 18.

stats