Internacional 21/07/2017

El portaveu de la Casa Blanca dimiteix

El responsable de comunicació del govern nord-americà, Sean Spicer, deixa el càrrec per discrepàncies amb Trump

Agències
2 min
El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, atenent els mitjans de comunicació, al maig

WashingtonEl portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha dimitit del seu càrrec aquest divendres per discrepàncies amb el president Donald Trump.

"Ha sigut un honor i un privilegi treballar per al president Trump i aquest meravellós país. Ho continuaré fent fins a l'agost".

Amb la seva retirada s'intensifica la crisi oberta al govern dels Estats Units arran de la dimissió de diverses veus discordants amb el president.

L'anunci de Spicer ha arribat després que el magnat nord-americà hagi nomenat un nou director de comunicacions, l'empresari de Nova York Anthony Scaramucci. Tot i que Trump ha demanat a Spicer que continués al seu equip, el portaveu de la Casa Blanca ha fet un pas enrere després de manifestar el seu desacord amb els canvis introduïts al gabinet i de considerar la decisió del president "un greu error".

Els periodistes s'han acostat a la Casa Blanca després de conèixer la dimissió d'Spicer

Relacions complicades amb la premsa

Des que Trump ocupa la presidència dels Estats Units, les relacions del govern amb la premsa s'han deteriorat. No només el magnat nord-americà s'hi ha enfrontat directament, sinó que també ha mostrat la seva disconformitat sobre com la Casa Blanca està gestionant la relació amb els periodistes. Fins i tot havia amenaçat de posar fi a les rodes de premsa de l'executiu.

Sean Spicer s'havia queixat reiteradament de la cobertura "negativa" i "desmoralitzant" que la majoria de mitjans generalistes fan de Trump. Tot i així, el portaveu aspirava a ocupar un lloc de més importància a la Casa Blanca, el que precisament aquest divendres ha ocupat el novaiorquès Scaramucci.

Feia mesos que corrien rumors sobre la seva possible sortida del càrrec perquè Spicer estava entrevistant diversos candidats, en principi, per substituir-lo en el càrrec. Finalment no ha escalat posicions sinó que s'ha apartat de l'escenari governamental.

stats