Internacional 22/07/2019

Portugal lluita per tercer dia consecutiu contra el foc que afecta el centre del país

Les flames ja han arrasat 8.500 hectàrees

Ara
1 min
Portugal lluita per tercer dia consecutiu contra el foc que afecta el centre del país

BarcelonaPortugal torna a tenir un estiu complicat pel que fa a incendis. Els bombers treballen per tercer dia consecutiu en l'extinció de l'incendi que es va declarar dissabte a Vila de Rei, al centre de Portugal, i que ràpidament es va estendre al municipi veí Mação afectant un perímetre de 50 quilòmetres.

En l'extinció del foc, el pitjor que s'ha declarat amb el que portem d'estiu, hi estan treballant 800 bombers. La seva principal preocupació és que tornin a empitjorar les condicions meteorològiques amb l'augment de les temperatures i el canvi de direcció del vent, tal com va passar diumenge.

Les autoritats encara no han donat xifres oficials de l'abast total de l'incendi, però el laboratori de focs de la Universitat de Trás-us-Muntis calcula, segons mitjans locals, que ja ha arrasat 8.500 hectàrees. Una trentena de persones van haver de ser ateses pels serveis mèdics a causa de l'incendi, de les quals només una està greu i ha estat traslladada a la unitat de cremats d'un hospital de Lisboa.

Cinc incendis el mateix dia i a la mateixa zona

El de Vila de Rei és només un dels cinc incendis que es van declarar dissabte al districte de Castelo Branco, amb quatre focs més a la veïna Sertã que van ser controlats a les poques hores.

stats