Internacional 26/04/2013

Presó per a l'islamista radical que va justificar els atemptats de Boston a Facebook

El jutge ha trobat diverses proves que el relacionen amb l'organització terrorista Al-Qaida

Efe
2 min

MadridL'islamista radical Nouh Mediouni, detingut aquest dimarts a Saragossa per pertànyer a Al-Qaida, ha ingressat a presó aquest divendres.

L'algerià Mediouni, arrestat juntament amb un altre islamista radical, havia justificat al seu compte de Facebook els atemptats de Boston en què van morir tres persones.

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha pres aquest decisió davant les evidències que Mediouni va ser reclutat per integrar Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI) i, malgrat que ell mateix ha declarat que va abandonar el 2010 els postulats jihadistes, posteriorment va compartir comentaris a Facebook que ho desmenteixen.

De qui no hi ha proves contundents de la seva vinculació amb l'organització terrorista és del segon detingut. Es tracta de Hassan El Jaaouanu, que ha sigut deixat en llibertat encara que amb compareixences quinzenals.

El jutge creu que Mediouni va ser reclutat per AQMI i posteriorment es va desplaçar, l'estiu del 2010, a Algèria "amb la intenció d'assolir sense èxit un maquis (centre d'entrenament jihadista) en algun punt de la zona del Sahel".

El detingut ha reconegut el viatge, però ha assegurat que a la tornada va abandonar l'organització. No obstant això, s'han trobat proves que demostrarien el contrari, com la recepció de SMS des de números relacionats amb els responsables del segrest i assassinat de dos francesos al Níger.

Per altra banda, també s'han trobat evidències com un arxiu xifrat en el seu portàtil anomenat 'Mujaideen Secrets 2', que és usat per grups jihadistes i és obligatori per a les comunicacions d'Al-Qaida.

A Facebook també va penjar comentaris el 15 de gener com: "Rússia i la Xina ens maten a Síria. França ens mata a Mali. Amèrica ens mata al Iemen, l'Afganistan i l'Iraq. Israel ens mata a Palestina. I encara hi ha musulmans que diuen terroristes als mujahidins!"

stats