Internacional 13/09/2014

Presó per a dos treballadors del Banc de França per robar 1,8 milions

Els empleats han reconegut haver robat bitllets destinats a ser destruïts, segons ha informat l'emissora 'France Info'

Efe
1 min

ParísDos empleats del Banc de França han estat empresonats com a principals sospitosos de successius robatoris de bitllets destinats a ser destruïts. A partir del botí recuperar, la suma robada superaria l'1,8 milions d'euros.

"Han reconegut haver comès robatoris al Banc de França i haver-se quedat amb paquets de bitllets", ha explicat el fiscal de Clermont Ferrand (on s'ubica la seu del banc), Pierre Sennès, en declaracions a l'emissora "France Info".

Els dos homes van portar els investigadors fins al jardí d'un d'ells, on havien enterrat una bossa amb centenars de milers d'euros en bitllets. Les esposes de tots dos empleats també han estat imputades i estan en llibertat sota el control judicial.

També s'ha trobat una segona bossa amb "diversos centenars de milers d'euros" a la casa d'un conegut que no estava al corrent del delicte i que ha estat eximit de tota responsabilitat, segons el fiscal.

Un dels implicats ha reconegut haver cremat bitllets al celler de casa i és per això que el fiscal no ha donat la xifra exacta de bitllets sostrets.

Els empleats van ser acomiadats a finals d'agost després que una agent del Banc de França encarregada del control va descobrir al juliol una caixa amb bitllets usats però encara vàlids, que haurien d'haver estat destruïts.

La Policia Judicial de Clermont Ferrand ha de determinar, entre altres coses, durant quant de temps es van prolongar aquestes pràctiques fraudulentes.

stats