Internacional 12/11/2015

Primera vaga general a Grècia sota el govern de Syriza

Agències
1 min
Còctels molòtov contra l'edifici del Banc Central de Grècia en els pocs episodis de disturbis viscuts durant la vaga general. REUTERS

AtenesLa primera vaga general a Grècia sota el govern d'Alexis Tsipras ha tingut avui un seguiment desigual, però a la manifestació del centre d'Atenes hi han participat prop de la mitjana de persones que hi havia, en episodis similars, contra l'executiu conservador d'Andonis Samaràs.

La vaga contra les polítiques d'austeritat que també ha aplicat el govern d'esquerres ha estat convocada pels tres principals sindicats, el del sector públic, Adedy; el del privat, GSEE; i el comunista PAME.

En organismes oficials, com hospitals i transports públics el seguiment ha sigut ampli, mentre que bancs i farmàcies majoritàriament han obert. També era molt diferent la imatge que oferia Atenes, amb la majoria de comerços oberts, que la dels afores i pobles més petits, on pràcticament tot estava tancat.

Els mitjans de comunicació són els que han seguit més unànimement l'aturada, amb la televisió i la ràdio emetent només programes d'arxiu i alguns informatius centrats exclusivament en la vaga.

stats