Internacional 30/05/2020

Un nebot dels reis belgues dona positiu per covid-19 i destapa una festa de l'alta societat cordovesa amb 27 invitats

El príncep Joaquim, ara en quarantena, al·lega que havia vingut a Espanya per motius laborals

J.c.
2 min
Un cotxe de la Policia Nacional patrulla el centre de Còrdova

BarcelonaEl príncep Joaquim de Bèlgica ha assistit aquesta setmana a una festa a priori il·legal a Còrdova que està sent investigada per la policia espanyola perquè suposadament gairebé duplicava el nombre d'assistents permès. Tots els presents han hagut de ser posats en quarantena després que el nebot del rei Felip de Bèlgica donés positiu per covid-19. Fonts del Palau Reial belga han confirmat a l'agència Efe que el príncep Joaquim, de 28 anys i fill de la princesa Astrid i el seu marit, l'arxiduc Llorenç, es va desplaçar a Espanya el 24 de maig en un vol comercial i amb un permís d'entrada al país, tot i les restriccions per la pandèmia, perquè fa unes pràctiques empresarials a l'estat.

El 26 de maig va participar en "una reunió" –descriuen a palau– a Còrdova i ara haurà de romandre a Espanya guardant quarantena, afegeixen. Diversos mitjans belgues apunten que el jove, de 28 anys, té una relació des de fa anys amb l'espanyola Victòria Ortiz Martínez-Sagrera, neboda de la destacada militant del Partit Popular de Còrdova Elena Martínez-Sagrera. Segons ha informat TVE avui, les multes a les quals es podrien enfrontar arribarien als 10.000 euros. La televisió pública espanyola també ha assenyalat que els organitzadors asseguren que no era una festa sinó que n'eren dues de diferents celebrades en dos dies diferents i sempre organitzades seguint les normes de la fase 2.

El príncep Joaquim i la seva parella, la cordovesa Victoria Martínez-Sagrera

La confirmació dels fets pel palau belga ha arribat després que transcendís que la Policia Nacional investigava una festa privada en principi il·legal de l'alta societat cordovesa a conseqüència de la qual un turista estranger, presumptament vinculat a la Casa Reial belga, havia donat positiu per coronavirus. La festa va reunir en principi 27 persones –15 eren les permeses a Còrdova aleshores– de l'alta societat local, assenyala Efe. Un dia després, l'aristòcrata belga, desè en la línia successòria al tron del seu país, va donar positiu per la malaltia i s'ha fet popular aquest cas, que l'han recollit tant mitjans espanyols com belgues.

Segons recull la citada agència, les autoritats regionals andaluses van posar la festa en coneixement de la Policia Nacional davant la possibilitat que s'hi haguessin comès irregularitats, segons han informat aquest dissabte fonts del govern andalús. Les 27 persones que es calcula que hi haurien assistit estarien ara en quarantena mentre s'estudia també quins contactes van poder tenir en sortir de la festa.

stats