Internacional 03/08/2015

Els propietaris de pisos d'Anglaterra hauran d'expulsar per llei els inquilins irregulars

La mesura, anunciada pel govern britànic en el marc de la nova llei d'immigració del país, es podrà dur a terme sense necessitat d'autorització judicial

Efe
2 min
Imatge d'un grup d'immigrants a Calais, saltant la tanca que impedeix l'accés a l'Eurotúnel / EFE

LondresEls propietaris britànics hauran d'expulsar del seu habitatge els immigrants que perdin el dret de residència al Regne Unit, i ho podran fer –en alguns casos– sense necessitat d'autorització judicial. És una de les noves mesures anunciades aquest dilluns pel govern de David Cameron en el marc de la nova llei d'immigració britànica, que s'aprovarà després de l'esclat de la crisi immigratòria a Calais.

El ministre de Comunitats, el conservador Greg Clark, ha anunciat que, segons aquesta mesura, els propietaris hauran d'assegurar en prmera instància que no lloguen les seves propietats a persones en situació irregular al Regne Unit. I, en cas que els inquilins perdin posteriorment el seu permís de residència, els caduqui el visat o se'ls denegui la petició d'asil, hauran de ser expulsats de l'habitatge.

Sancions econòmiques i penes de presó per als propietaris

La llei d'immigració, que només s'aplicarà a Anglaterra –altres regions britàniques tenen la seva pròpia normativa–, també penalitzarà els propietaris que no efectuïn les comprovacions necessàries abans de llogar la seva propietat o no expulsin els clandestins. La sanció pot ser una multa o una pena de fins a cinc anys de presó, segons les informacions avançades aquest dilluns.

D'altra banda, també es preveuen mesures per castigar els propietaris que explotin immigrants en situació irregular i els lloguin pisos i habitatges en males condicions. "Estem decidits a combatre amb força els propietaris que fan diners de la immigració il·legal, exploten gent vulnerable i soscaven el nostre sistema d'immigració", ha dit Clark.

El govern britànic vol mostrar mà dura contra la immigració després de rebre pressions per la seva gestió de la crisi al port francès de Calais, on desenes de persones intenten entrar clandestinament a l'Eurotúnel diàriament per arribar a Anglaterra.

stats