Internacional 12/02/2018

Duterte proposa disparar "a la vagina" a les terroristes

Les ONG denuncien que el president filipí fomenta la violència sexual per part de les forces armades

Ara
2 min
Rodrigo Duterte saludant durant una cerimònia de l'Oficina duanera a Manila

BarcelonaEl president de la República de les Filipines, Rodrigo Duterte, segueix acumulant episodis polèmics. Aquest dilluns s'han conegut les dures paraules que el president va dirigir a les integrants de grups terroristes: "Digueu als soldats: hi ha una nova ordre. No et matarem. Et dispararem a la vagina".

Duterte va realitzar aquestes declaracions durant una reunió amb antics militants del Nou Exèrcit del Poble (NEP), una guerrilla comunista activa des del 1968 i considerada terrorista pels Estats Units i la Unió Europea.

A part de l'evident animadversió cap a les dones, el president filipí també va dir que, aquestes dones, "sense vagina serien inútils", un comentari qualificat de misogin per Human Rights Watch (HRW) i diverses ONG filipines.

Un llarg historial de masclisme

La visió de Duterte sobre la dona segueix sense evolucionar. HRW ha condemnat les paraules del president perquè inciten "les forces estatals a cometre actes de violència sexual durant els conflictes armats, la qual cosa constitueix una violació del dret humanitari internacional".

L'any 2017 Duterte va comentar en to irònic que si un soldat violava tres dones ell mateix se'n faria responsable. La filla de l'expresident Bill Clinton, Chelsea Clinton, en una piulada a Twitter va dir que el president filipí era un "gàngster assassí sense cap tipus de respecte pels drets humans".

"Duterte fomenta obertament la violència contra les dones, contribueix a fer que sigui impune i es confirma com el mascle feixista més perillós al poder en aquests moments", ha declarat l'organització feminista filipina Gabriela. "Què es pot esperar, doncs, d'un home que admira Hitler i s'hi compara?"

El president de les Filipines, també conegut com el Trump filipí, va comentar que oferiria "42 dones verges" a cada turista que visités les Filipines, un altre comentari desafortunat i despectiu que se suma a la llista de bestieses masclistes del mandatari.

stats