Internacional 08/01/2015

Protesta de professors per la desaparició dels 43 estudiants d'Iguala

El col·lectiu demana el boicot de les eleccions generals del juny

Efe
1 min
Un mestre fa una pintada en contra de les eleccions generals a Mèxic. JOSÉ LUIS DE LA CRUZ / EFE

ChilpancingoMestres de l'estat mexicà de Guerrero han irromput avui en diversos edificis públics a Chilpancingo, la capital estatal, en una acció dins de les seves protestes per la desaparició de 43 estudiants el 26 de setembre passat al municipi d'Iguala. De moment, només han estat identificades

Uns 30 integrants de la Coordinadora Estatal de Treballadors de l'Educació de Guerrero (Ceteg) que es desplaçaven en camionetes van partir del campament que l'agrupació manté a la plaça principal de Chilpancingo des del 8 d'octubre.

La seva primera escala va ser la Subsecretaria de finances de la Secretaria d'Educació de Guerrero, on van desallotjar el personal i van pintar a les parets el nombre 43, al·lusiu al nombre d'estudiants desapareguts a mans de policies d'Iguala i membres del càrtel Guerrers Units.

Posteriorment s'han traslladat a les oficines de l'Institut Nacional Electoral (INE) per assegurar-se que romanguessin tancades després de la irrupció dels mestres realitzada el 8 de desembre.

En aquesta ocasió, els manifestants han afirmat que no permetran la realització de comicis a Guerrero per evitar que en l'estat se segueixin registrant casos com el d'Iguala.

El 7 juny del 2015 Mèxic viurà un procés electoral amb la renovació de 500 diputats federals, els governs de nou estats i 1.532 càrrecs locals.

La Ceteg està alineada amb la Coordinadora Nacional de Treballadors de l'Educació, facció dissident del SNTE que s'oposa a la reforma educativa promulgada el 2013, que elimina privilegis de les agrupacions gremials en la contractació, permanència i promoció del personal docent.

stats