Internacional 18/03/2011

Psicosi als Estats Units per una possible arribada de la radiació

Fonts diplomàtiques asseguren que s'haurien detectat partícules radioactives a la zona de Califòrnia però que no són nocives per a les persones

Redacció
1 min
Els aeroports inspeccionen aquells passatgers que arriben del Japó / REUTERS

BarcelonaLa costa oest dels Estats Units hauria rebut algunes partícules de radioactivitat. Així ho han assegurat fonts diplomàtiques no identificades que han difós les agències AP i Reuters. Segons aquests diplomàtics hi ha unes “petites quantitats radioactives” però que no “causarien cap dany als éssers humans”. Un d'aquests diplomàtics ho ha declarat citant informació d'una xarxa d'estacions de vigilància internacional. Ja ahir la Comissió de Regulació Nuclear dels Estats Units va dir que es preveia que la radioactivitat podia dispersar-se però que no s'esperava que fossin quantitats nocives.

Mentrestant, els ciutadans de la zona de Califòrnia intensifiquen la compra de pastilles de iode per protegir-se de la radiació, tot i les advertències que no hi ha una amenaça nuclear real. "La gent en general té un temor exagerat a la radiació” assegura el professor clínic de radiologia de la Universitat de California, Jerrold Bushberg.

A banda del què passa als Estats Units, els experts estan molt més preocupats pels efectes sobre els treballadors que tracten de refredar els reactors afectats de la planta de Fukushima. Però a banda d'aquests "els nivells de radiació experimentada pel públic no ha de ser motiu de preocupació", assegura el Dr Richard Wakeford, professor visitant de l'epidemiologia a la Universitat de Manchester a Gran Bretanya.

stats