Internacional 06/02/2015

La trobada entre Merkel, Hollande i Putin per Ucraïna acaba sense cap acord concret

Els tres líders mundials diuen que han mantingut un diàleg "constructiu" al Kremlin i ajornen a diumenge qualsevol anunci

Reuters
1 min
Hollande, amb Putin i Merkel reunits per abordar el cas d'Ucraïna. SERGEI ILNITSKY/ EFE

MoscouEl president rus, Vladímir Putin, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, han acabat aquest divendres a la nit la seva trobada a Moscou per tractar de la pau a Ucraïna sense cap acord concret.

Després de cinc hores de reunió, un portaveu del Kremlin ha assegurat que els tres líders han mantingut "converses constructives" i que s'han donat de marge fins diumenge per fer públic un document d'entesa.

En aquest temps, aquest text –que vol recuperar els acords de Minsk del setembre passat– serà sotmès a l'aprovació de totes les parts en conflicte a l'est d'Ucraïna.

A Moscou després de Kíev

Merkel i Hollande havien arribat a Moscou després de presentar dijous les seves propostes de pau al president d'Ucraïna, Petro Poroshenko, en un viatge a Kíev.

Abans de volar a Moscou, Hollande havia assegurat que el viatge buscava arribar a "un acord global" sobre el conflicte a Ucraïna, on els combats s'han intensificat des de mitjans de gener.

"Tothom és conscient que el primer pas ha de ser l'alto el foc, però que això no pot ser l'únic punt i que cal buscar un acord global", ha assenyalat.

Merkel, per la seva banda, havia assegurat a Berlín que "mai" negociarà "a l'esquena" d'Ucraïna sobre la seva integritat territorial.

stats