Internacional 26/12/2014

Putin i els seus ministres faran menys vacances per la crisi del ruble

El president rus admet que s'acosten "temps difícils"

Efe
1 min
Putin, avui en la reunió del seu govern a Moscou. ALEXEI DRUZHININ / REUTERS

MoscouEl president rus, Vladímir Putin, escurçarà les vacances nadalenques, en què acostuma a desplaçar-se a Sochi (mar Negre) per esquiar, a causa de la crisi econòmica, ha informat avui el Kremlin.

"La situació exigeix una atenció i un control diari. No podrem prendre'ns molts dies lliures", va dir Dmitri Peskov, portaveu del Kremlin, a la premsa local.

Per la mateixa raó, el primer ministre, Dmitri Medvédev, i els seus ministres tampoc tindran llargues vacances, encara que els russos descansaran aquest any de l'1 al 11 de gener.

"Ni el president ni el gabinet de ministres tindran unes llargues vacances", ha afegit.

Putin ja va advertir ahir que, mentre "la gent té dret a descansar", el govern "no pot permetre unes vacances tan llargues".

En la seva recent roda de premsa anual, el cap del Kremlin va admetre que Rússia està en crisi, que s'acosten "temps difícils" per a la població i que, en cas de necessitat, caldrà introduir retallades socials.

Segons el Banc Central, el PIB rus podria contreure l'any que fins a un 4,7% en el cas que el barril de petroli es mantingui al voltant dels 60 dòlars.

stats