CATÀSTROFE AL JAPÓ
Internacional 27/03/2011

Fukushima diu que s'ha equivocat i rebaixa els nivells de radioactivitat de la central

L'operadora TEPCO diu ara que hi podria haver un error de càlcul i està revisant els càlculs. Aquest matí, la companyia ha informat que la radioactivitat superava 10 milions de vegades els nivells normals. Els treballadors continuen evacuats

Redacció
1 min
Fukushima

TòquioL'empresa responsable de la central nuclear de Fukushima, TEPCO, diu ara que hi podria haver un error de càlcul en els nivells de radicació detectats a la planta. Un portaveu de la companyia ha dit que estan tornant a calcular els índexs de radioactivitat. "Hi ha una sospita que la lectura pel iode 134 és massa alta, de manera que estem refent les nostres proves", ha dit el portaveu Takeo Iwamoto. TEPCO ha demanat disculpes per la confusió i ha dit que informarà dels resultats "tan aviat com sigui possible."

Els científics estan observant de prop els nivells de iode 134 i altres isòtops, nivells que podrien indicar que la fissió nuclear s'hauria reiniciat en un dels reactors de la central. Això empitjoraria la crisi nuclear a Fukushima. Els mesuraments d'isòtops sovint poden comportar hores o dies.

Aquest matí, TEPCO ha dit que els nivells de radioactivitat detectats en les aigües estancades al reactor 2 de la planta eren fins a 10 milions de vegades superiors als normals. Això ha fet evacuar els treballadors que treballen per evitar un desastre nuclear encara pitjor. Algunes informacions apuntaven que aquests nivells de radioactivitat es poden deure a una fuita de material radioactiu provinent directament del nucli del reactor.

Igualment, s'ha informat que a l'exterior de la central el nivell de radioactivitat a l'aigua de mar prop de la central seguia augmentant i gairebé ja era 1.850 vegades superior als límits normals -fa 24 hores, 1.250-.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats