Internacional 26/03/2015

Ratifiquen la sentència que desestima la denúncia de Nisman contra la presidenta argentina

La Cambra Federal del país sentencia amb dos vots a favor i un en contra que no hi va haver delicte d'encobriment de terroristes per part de Cristina Fernández i els seus col·laboradors el 1994

Efe
2 min
Alberto Nisman, el fiscal argentí que ha aparegut mort. EFE

Buenos AiresLa Cambra Federal argentina ha ratifica aques dijous la decisió del jutge de primera instància que va desestimar la denúncia contra la presidenta argentina, Cristina Fernández, per presumpte encobriment de suposats terroristes del fiscal Alberto Nisman -mort en estranyes circumstàncies poc després de presentar la denúncia-. La Sala I de la Cambra, composta pels jutges Eduardo Freiler, Jorge Luis Ballestero i Eduardo Farah, ha rebutjat per majoria el recurs del fiscal Gerardo Pollicita que demanava obrir una investigació contra la presidenta sobre les acusacions de Nisman.

En la sentència, el tribunal desestima per dos vots contra un la denúncia en considerar que no hi va haver delicte: Ballestero i Freiler han votat a favor de rebutjar l'acusació, mentre que Farah ha presentat un vot particular contrari. Fernández i el canceller argentí, Héctor Timerman, entre d'altres, van ser acusats el 14 de gener passat per Nisman, el fiscal especial encarregat d'investigar l'atemptat contra la mútua jueva AMIA, ocorregut el 1994 i en què hi va haver 85 morts. La governant i els seus col·laboradors van ser acusats en la demanda de ser presumptes responsables d'orquestrar un pla per exculpar els sospitosos iranians de provocar l'atac a l'AMIA. Quatre dies després de realitzar la seva denúncia, Nisman va ser trobat mort amb un tret al cap i les causes de la seva mort encara no s'han aclarit.

El jutge federal Daniel Rafecas va rebutjar en primera instància l'obertura d'una investigació penal per considerar que no hi havia proves mínimes per sostenir les acusacions realitzades per Nisman, una resolució que va ser recorreguda pel fiscal Pollicita. L'opinió de Pollicita va ser avalada la setmana passada pel fiscal general de Cambra, Germán Motlles, qui en el seu dictamen va considerar "necessari investigar, posar en moviment el procés i desentranyar l'esdeveniment que ha arribat al nostre coneixement". No obstant això, la Cambra no ha tingut en compte el recurs i ha decidit desestimar la denúncia.

stats