Internacional 26/06/2019

Reclamen una investigació a Meghan i Enric per haver-se gastat 2,6 milions públics en reformar casa seva

La parella s'ha instal·lat a la mansió Frogmore Cottage, dins del recinte del castell de Windsor

Ara
1 min
Reclamen una investigació a Meghan i Enric per haver-se gastat 2'6 milions públics en reformar casa seva

BarcelonaEl grup Republic, que milita a favor de l'abolició de la monarquia britànica, ha demanat aquest dimarts que s'obri una investigació parlamentària pels 2,6 milions d'euros que els ducs de Sussex s'han gastat de fons públics per reformar casa seva. L'organització es pregunta per què s'ha "tirat" aquesta quantitat de diners per arreglar Frogmore Cottage, la nova residència del matrimoni, mentre que molts serveis públics estan "sota pressió financera".

El portaveu de Republic, Graham Smith, ha afirmat avui que "un diputat que gastés els diners dels contribuents en una casa privada probablement no seria diputat durant molt de temps". "Els fons públics no s'han de gastar en membres individuals de la família reial, en absolut, encara que tinguéssim tots els diners del món per gastar en serveis públics això no hauria de passar", ha afirmat.

Smith va avançar que els membres de l'associació escriuran als parlamentaris de les seves respectives circumscripcions urgint-los a sospesar si s'haurien d'invertir diners públics en la família reial. L'oficina que gestiona la comptabilitat de l'anomenat Sovereign Grant, que finança les despeses oficials derivades de la residència de la reina, va revelar que la monarquia va costar aquest any fiscal al contribuent 67 milions de lliures (74 milions d'euros), un increment de gairebé 20 milions de lliures (22 milions d'euros) respecte al període anterior.

En relació a les millores efectuades a Frogmore Cottage, un edifici del segle XIX, Michael Stevens, responsable dels comptes de la monarquia, va dir que "no s'hi havien dut a terme reformes durant alguns anys" i que "s'havia seleccionat per ser renovada" amb l'objectiu de "mantenir la condició de palau reial estatal ocupat". Stevens va aclarir que, "substancialment, tots els mobles i arranjaments" han estat sufragats pels ducs.

stats