Internacional 04/05/2015

Recuperats un centenar de cossos en una muntanya del Nepal

En aquesta regió es trobaven sis ciutadans espanyols i la catalana Roser Palau

Efe
2 min

Els equips de rescat han localitzat en els últims dies els cossos de 99 persones al Parc Nacional de Langtang, popular entre els muntanyencs i una de les zones més afectades pel terratrèmol que va devastar fa nou dies el Nepal.

El portaveu policial Kamal Singh Bam va explicar que diumenge es van recuperar 51 cadàvers, avui 48 més, i que almenys 100 persones encara estan sense localitzar en aquesta zona al nord de Kàtmandu. Bam va afirmar que ara es treballa en la identificació de les víctimes i les seves nacionalitats. "Molts d'ells podrien ser estrangers que havien vingut a la zona a fer senderisme, a més de guies locals", va apuntar.

En aquesta zona propera a la frontera del Tibet hi treballen cinc guàrdies civils espanyols, als quals s'afegirà la Unitat Militar d'Emergències (UME), composta per 46 efectius i set guàrdies civils més del servei de rescat en alta muntanya, per localitzar set nacionals d'Espanya.

Els espanyols que eren a Langtang en el moment del sisme són l'aragonès Mixel Pizarro i la càntabra Isabel Ortiz, els asturians Sabino Fernández, Jesús Monteirín, Egidio García i Ángel Hernández Muñiz, i la catalana Roser Palau.

Un terratrèmol de 7,8 graus va colpejar durament el Nepal el 25 d'abril, va devastar diversos districtes del país i va deixar importants danys en diverses zones de Kàtmandu i la vall homònima.

D'acord amb les últimes xifres oficials, el terratrèmol ha deixat almenys 7.365 morts i 14.366 ferits, unes xifres parcials que seran probablement més grans una vegada que els equips de rescat arribin als llocs més allunyats en els districtes més castigats.

Aquest ha estat el terratrèmol de més magnitud al Nepal en 80 anys i el pitjor a la regió de l'Himàlaia en una dècada, des que el 2005 un altre sisme ocasionés més de 84.000 morts al Caixmir.

stats