Publicitat
Publicitat

22 refugiats moren en una "piscina de gasolina" en una embarcació al Mediterrani

Les víctimes, 21 dones i un home, han estat localitzades per un vaixell de rescat de MSF i SOS Méditerranée, el qual ha aconseguit rescatar 209 migrants, 50 dels quals són menors

Vint-i-dos persones refugiades (vint-i-una dones i un home) han mort al Mediterrani quan intentaven arribar en una precària embarcació a Europa. Els cadàvers han estat localitzats per un vaixell de rescat de les organitzacions Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Méditerranée a dins de l'embarcació i enmig d'una "piscina de gasolina". "Quan el nostre equip s'ha acostat a l'embarcació hem vist els cadàvers estesos a la part inferior de l'embarcació en una piscina de gasolina", explica en un comunicat Jens Pagotto, coordinador general de MSF per a operacions de recerca i rescat.

"Els supervivents havien estat al vaixell amb els cossos d'aquestes dones durant hores i hores. Molts estan massa traumatitzats pel que han suportat per poder parlar. Encara no està clar exactament com van morir aquestes dones", afegeix Pagotto. En l'operació de rescat, que implicava dues embarcacions de refugiats, s'han pogut rescatar en vida 209 migrants, 50 dels quals són menors (45 no acompanyats).

"Cal que fets tan terribles com aquest deixin de passar d'una vegada per totes. La UE no pot seguir donant l'esquena a la gent que es juga la vida al mar per fugir de la violència, de la pobresa extrema o de les persecucions polítiques. No pot ni ha de tornar-los a Líbia o als seus països d'origen i ha de reprendre immediatament les seves operacions de salvament i rescat", denuncia MSF en el comunicat.