Internacional 03/05/2013

La dreta euròfoba britànica consolida el seu ascens en les eleccions parcials a Anglaterra i Gal·les

La formació UKIP sacseja el partit conservador del primer ministre David Cameron i el sobrepassa en alguns municipis, segons els primers resultats

Agències
1 min

LondresLa dreta populista, euròfoba i xenòfoba consolida el seu ascens imparable al Regne Unit. Tot i que els resultats de les eleccions municipals de dijous a Anglaterra i Gal·les encara són molt parcials, posen de manifest que la coalició de conservadors i liberals que governa al país s'hauria enfonsat a les urnes degut a l'auge de la formació nacionalista UKIP.

Segons els primers resultats, l'UKIP avança en els 2.300 llocs de regidors disputats mentre que els conservadors del primer ministre britànic, David Cameron, han perdut diversos regidors i el control de 2 municipis.

L'UKIP ha quedat inclús en segona posició en l'elecció parcial celebrada a la circumscripció de South Shields, al nord-est d'Anglaterra, que va ser convocada després de la recent dimissió del diputat laborista David Miliband, mentre que el 'tories' van quedat en tercer lloc i els liberaldemòcrates –també a la coalició de govern– en setè lloc.

stats