Internacional 20/02/2019

El Regne Unit prohibeix fer volar drons a 5 quilòmetres al voltant d'un aeroport

El ministre de Transport adverteix que boicots com el de Gatwick al desembre són "actes criminals"

Ara
1 min
COST PER AL MEDI AMBIENT  L’aviació civil representa  un 2,5% de les emissions  de CO al món.

BarcelonaEl govern britànic ha ampliat la prohibició de fer sobrevolar drons a un radi de cinc quilòmetres dels aeroports del país, després de diversos incidents com el que el desembre passat va obligar l'aeroport de Gatwick a cancel·lar totes les seves operacions durant més d'un dia.

La reforma britànica, que entrarà en vigor a partir del 13 de març, eleva d'un quilòmetre a cinc el límit en què es prohibeix el vol de drons a prop dels aeroports. A més, estén els poders policials per registrar les persones sospitoses d'estar fent volar aquests aparells en aquests indrets.

L'incident de Gatwick del desembre va obligar a suspendre més d'un miler de vols i va afectar uns 140.000 passatgers, quan diversos drons misteriosos van sobrevolar durant hores les pistes d'enlairament.

A més, el mes passat l'aeroport de Heathrow, el de més trànsit d'Europa, amb 78 milions de passatgers l'any, va haver de cancel·lar durant aproximadament una hora els enlairaments també perquè es van detectar drons a prop.

El ministre de Transports britànic, Chris Grayling, ha advertit que fer sobrevolar un dron a prop d'un aeroport "és un acte criminal seriós" i ha defensat l'enduriment de la legislació per "mantenir els aeroports i els cels segurs". "Qualsevol que utilitzi un dron a prop d'un aeroport ha de saber que no només està actuant de manera irresponsable, sinó de manera criminal", ha advertit.

stats