Internacional 09/12/2014

CIA: "La intel·ligència obtinguda (amb tortures) va ser crucial per a entendre Al-Qaida"

El líder republicà del Senat considera que l'informe sobre les pràctiques de l'agència "distorsiona" la realitat

Efe
1 min
El líder nord-americà del Senat, Mitch McConnell. YURI GRIPAS / REUTERS.

WashingtonEl director de la CIA, John Brennan, ha afirmat que la informació extreta per l'agència a través de les tortures a sospitosos de terrorisme, durant la dècada passada, va ser "crucial" per a entendre Al-Qaida i "segueix aportant informació per als nostres esforços contra el terrorisme a dia d'avui". Brennan ha fet aquestes declaracions en resposta a l'informe sobre les pràctiques de la CIA publicat aquest dimarts pel Senat dels Estats Units.

La CIA ha admès que va cometre "errors" en l'aplicació del programa, però defensa que va produir informació útil, que va ajudar a trobar i derrotar Osama bin Laden.

En aquesta mateixa línia, el líder republicà del Senat nord-americà, Mitch McConnell, i el republicà de rang més alt del Comitè d'Intel·ligència, Saxby Chambliss, han criticat l'informe difós pel Senat, perquè consideren que "distorsiona" la realitat. Defensen que els interrogatoris van "desenvolupar intel·ligència que va ajudar a identificar i capturar terroristes importants d'Al-Qaida" i a derrotar Osama Bin Laden.

McConnell i Chambliss també han alertat que l'estudi provocarà "conseqüències serioses" per a la seguretat nacional dels Estats Units.

stats