Internacional 18/07/2019

Retiren els càrrecs d'agressió sexual contra l'actor Kevin Spacey

Els fiscals han pres aquesta decisió a causa de la manca de disponibilitat del denunciant

Efe
2 min
Kevin Spacey i la permissivitat col·lectiva

WashingtonEls fiscals han retirat els càrrecs contra l'actor Kevin Spacey per una presumpta agressió sexual el 2016. Ho han fet dies després que el jove que l'havia demandat desistís definitivament de les acusacions, segons recullen els mitjans locals. El fiscal del districte de Cape & Islands, a Massachusetts, Michael O'Keefe, ha assenyalat, segons documents aportats per aquests mitjans, que presentava un 'nolle prosequi', un terme legal que significa 'no estar disposat a perseguir' a causa "de la falta de disponibilitat del testimoni".

El 5 de juliol, un jove que havia acusat Spacey d'agressió sexual va retirar els càrrecs en el judici civil que tenia lloc en un tribunal de Massachusetts. El jove que havia presentat l'acusació, un fill de la periodista de la cadena de televisió WCVB Heather Unruh, va denunciar que el juliol del 2016 Spacey, guardonat amb dos Oscars, li va ficar la mà als pantalons dins d'un bar a Nantucket.

El suposat incident va tenir lloc quan el denunciant tenia 18 anys i el període de prescripció del presumpte delicte vencia la mateixa setmana en què va prendre la decisió de denunciar l'actor. Spacey, de 59 anys, aquest gener es va declarar innocent dels càrrecs que se li imputaven.

En una compareixença davant el tribunal el 3 de juny, Spacey va defensar la seva innocència i els seus advocats van instar el jutge que exigís una còpia forense "completa i inalterada" de les dades del telèfon del denunciant, que segons la defensa contindria missatges i fotografies que provarien la innocència de l'actor. Després d'això, els advocats defensors i la fiscalia es van embrancar en una disputa entorn del telèfon del demandant, que, segons sembla, s'havia perdut.

Segons la denúncia del jove, ell va començar a parlar de manera amistosa amb Spacey al bar en què treballava, i li va mentir sobre la seva edat a l'assegurar que tenia 23 anys en lloc de 18. El cambrer va explicar a la policia que Spacey li va comprar diverses begudes alcohòliques –l'edat mínima per beure alcohol a l'estat de Massachusetts és de 21 anys–, i li va insistir diverses vegades perquè anessin junts a casa seva fins que, més tard, li va acariciar la cuixa, li va descordar els pantalons i li va acariciar el penis durant uns tres minuts.

El jove ha dit que no sabia què fer perquè no volia ficar-se en problemes per beure sense tenir l'edat permesa, i va publicar un enregistrament d'una part del presumpte fregament sexual a la xarxa social Snapchat. Spacey afrontava una pena de fins a dos anys de presó si era declarat culpable.

stats