Internacional
Internacional 28/04/2013

Un empresari de Reus és copropietari del taller de confecció que es va ensorrar a Bangla Desh

David Mayor és un dels principals sospitosos i haurà de declarar per homicidi per negligència

Ara
1 min
Tragèdia en l'ensorrament d'uns tallers tèxtils bengalins

BarcelonaDavid Mayor, un industrial de Reus, coproprietari d'un dels tallers de confecció que es va ensorrar a Dacca, a la capital de Bangla Desh, està considerat un dels principals sospitosos en la investigació de l'accident, segons expliquen diferents mitjans de comunicació que citen l'Agència France Press.

Mayor és el director general de Phantom-Tac, l'empresa que ocupava més de 2.000 metres quadrats a l'edifici que es va ensorrar, segons la pàgina web de l'empresa. Ell i els propietaris de quatre societats més hauran de declarar per homicidi per negligència, un delicte que pot comportar cinc anys de presó.

El 2009, Mayor va explicar a l'agència de notícies AFP que ell també dirigeix un centre d'educació per a dones a Bangla Desh. "Nosaltres som una fàbrica. Cada cèntim compta. No som una ONG però també tenim preocupacions socials", va declarar fa 4 anys.

Mayor "és l'acusat número 4", ha declarat Kaiser Matubbor, el policia encarregat de la investigació.

El soci de Mayor, Aminul Islam, president de Phantom-Tac, va ser detingut dissabte amb dos propietaris més de fàbriques, segons ha fet saber un portaveu de la policia de Dacca.

La catàstrofe ha fet almenys 376 morts i 1.200 ferits.

stats