Internacional 04/01/2014

Robava cervells de malalts mentals i els venia per eBay

El jove, de 21 anys, ha estat detingut a Indiana, acusat de robar material del Museu d'Història Natual d'Indianàpolis

Europa Press
1 min

MadridUn jove de 21 anys d'edat ha estat detingut per robar cervells de malalts mentals que posteriorment venia a través d'internet, alguns a través del web de subhastes eBay. Les sospites de la policia la van portar fins a una gelateria d'Indiana, als Estats Units. Allà van detenir el noi, destapant un macabre robatori de cervells de malalts mentals morts.

El detingut va arribar a vendre fins a seixanta cervells que havia sostret del Museu d'Història de la Medicina d'Indiana, d'on va treure més de 60 pots amb cervells i altres teixits humans procedents d'autòpsies de pacients en la dècada de 1890, que es trobaven en un espai d'emmagatzematge. Alguns dels recipients es van vendre en el web de subhastes eBay a través d'un intermediari, tot i la política de l'empresa en contra de comerciar amb éssers humans i amb el seu cos.

El "negoci" que havia muntat el sospitós, va començar a enfonsar-se quan la directora executiva del museu, Mary Ellen Hennessey Nottage, va rebre una trucada el mes passat d'un home de Califòrnia que va dir que havia comprat "sis recipients de matèria cerebral" per 600 dòlars a eBay. L'home sospitava que els recipients eren robats, en veure que s'assemblaven als que el museu tenia en el seu web a internet.

El jove va ser arrestat el 16 de desembre després que les autoritats organitzessin una operació encoberta. El sospitós està acusat de robatori i altres càrrecs. El detingut compareixerà davant un tribunal d'Indianàpolis aquest mes amb relació al presumpte robatori de desenes d'envasos de flascons amb teixit cerebral humà, valorats en prop de 4.800 dòlars.

stats