Internacional 25/05/2014

Roma confirma la mort d'un periodista italià a la regió ucraïnesa de Donetsk

Andrea Rocchelli i el seu intèrpret s'haurien vist sorpresos per un atac amb morter en un poble de la república de Donetsk

Efe
1 min
Les línies vermelles no són el mateix per a tothom

RomaEl ministeri italià d'Exteriors ha confirmat aquest diumenge la mort del periodista Andrea Rocchelli en un atac amb morter del qual havien informat prèviament fonts de la regió separatista de Donetsk.

El govern italià "ha estat informat per les autoritats ucraïneses de la mort del periodista italià Andrea Ronchelli, que es trobava a l'àrea de Slaviansk", diu el comunicat.

"Per a la confirmació definitiva manca el reconeixement del cadàver, que ha estat traslladat juntament amb el d'un ciutadà rus, a l'hospital de Andreevka al de Slaviansk, a pocs quilòmetres", va assegurar la font a Efe.

La nota oficial indica que la família del reporter "ha estat en aquestes hores en contacte amb la Farnesina ( eu del Ministeri d'Exteriors a Roma) i l'Ambaixada a Kíev, que els ajudaran a arribar aquesta tarda a la capital ucraïnesa".

Rocchelli i el seu intèrpret, el rus Andrei Mirónov, s'haurien vist sorpresos per un atac amb morter a la localitat de Andréevka, segons han informat prèviament els rebels a Twitter.

En l'atac ha resultat també ferit un fotògraf francès, William Roguelon, que hauria vist Rocchelli a terra sense vida, segons han informat les agències russes.

stats