Internacional 12/09/2017

Rússia llança amb èxit un míssil balístic intercontinental

Segons el Kremlin, el projectil podria superar sense problemes l'escut de defensa nord-americà

Efe
1 min
Míssils de mig i llarg abast desfilen durant el Dia de la Victòria a la Plaça Roja de Moscou, l'any 2015

MoscouEl govern rus ha efectuat amb èxit aquest dimarts un llançament de prova d'un míssil balístic intercontinental RS-24 (Yars). El projectil va ser llançat des del cosmòdrom de Plesetsk (800 quilòmetres al nord de Moscou), segons informa el ministeri rus de Defensa. El míssil ha recorregut milers de quilòmetres i ha acabat impactant al seu objectiu, situat a la península de Kamtxatka, a l'extrem oposat del país.

"L'objectiu principal del llançament es revisar la fiabilitat d'una partida de míssils d'aquesta mateixa classe. Els blocs experimentals van arribar a la zona prevista al polígon Kura, a la península de Kamtxatka. Els objectius marcats s'han aconseguit plenament", assenyala el comunicat del ministeri.

Les primeres proves dels RS-24 es van realitzar ja fa una dècada. El míssil rus ja ha substituït en els arsenals nuclears russos els seus predecessors RS-18 (SS-19, Stilleto, segons la classificació de l'OTAN) i els RS 20 (SS-18). Rússia sosté que el míssil balístic RS-24, capaç de transportar tres o més ogives nuclears, podria superar sense problemes l'escut antimíssils nord-americà.

Enmig d'una escalada de tensió entre Rússia i Occident per la crisi d'Ucraïna, sense precedents des de la caiguda de la Unió Soviètica, Moscou ha incrementat sensiblement el nombre d'assajos de les seves armes nuclears.

Els míssils intercontinentals, els submarins nuclears i l'aviació estratègica conformen la tríada nuclear russa en el seu programa de rearmament. El país preveu una despesa d'uns 700.000 milions de dòlars en armament fins a l'any 2020.

stats