Internacional 15/08/2018

300 sacerdots, acusats d'abusos sexuals a menors als EUA

El Tribunal Suprem de Pennsilvània publica un informe en què identifica uns mil afectats

Efe
1 min
L'exbisbe de Pittsburgh, Pennsilvània

WashingtonEl Tribunal Suprem de l'estat de Pennsilvània, als EUA, ha publicat un informe que documenta 300 suposats casos de sacerdots que van abusar sexualment de menors en sis diòcesis, després d'investigar diverses denúncies interposades. El jurat ha explicat en el document, que consta de 1.356 pàgines, que han identificat uns mil menors víctimes d'abusos.

"Alguns van ser manipulats amb alcohol o pornografia. A alguns els van fer masturbar els seus agressors o van ser grapejats per ells. Alguns van patir violacions orals, vaginals o anals", denuncia el text. El jurat ha escoltat el testimoni de desenes de persones i ha revisat mig milió de documents interns de les diòcesis per elaborar el document. No es descarta que el nombre de víctimes reals pugui ser molt superior, ja que és possible que els registres s'hagin perdut o que els afectats prefereixin guardar silenci. A l'informe, el jurat ha criticat que tots els casos hagin sigut ignorats pels responsables eclesiàstics, "que van preferir protegir els abusadors i la institució".

Gairebé tots els casos han prescrit, ja que són anteriors a l'any 2000, tot i que el jurat ha emès una acusació contra un sacerdot de la diòcesi de Greensburg i contra un altre de la d'Erie, que presumptament han estat abusant de menors durant l'última dècada. En roda de premsa, el fiscal general de l'Estat, Josh Shapiro, ha subratllat que l'informe posa al descobert "un encobriment sistemàtic per part d'alts càrrec de l'Església a Pennsilvània i al Vaticà".

La diòcesi de Harrisburg, una de les implicades, ja va publicar fa unes setmanes una llista amb 71 religiosos i seminaristes acusats d'abusos sexuals a menors des del 1940.

stats