Internacional 14/10/2015

S'activa la comissió internacional per investigar l'atac a l'hospital de MSF a Kunduz

Ara
1 min
Un dels quiròfans de l’hospital de Kunduz, atacat el dissabte 3 d’octubre pels Estats Units.

BarcelonaLa Comissió d'Investigació Internacional Humanitària s'ha activat per estudiar el bombardeig a l'hospital de Metges Sense Fronteres (MSF) a la ciutat afganesa de Kunduz, segons ha informat l'ONG en un comunicat. Aquest és el primer pas per endegar una investigació internacional independent, i la comissió espera ara que els Estats Units i l'Afganistan acceptin obrir el procediment.

"Hem rebut disculpes i condols, però no n'hi ha prou. No tenim cap resposta de les raons per les quals un conegut hospital ple de pacients i de personal mèdic va ser bombardejat diverses vegades durant més d'una hora", ha recordat Joanne Liu, presidenta internacional de MSF. "Hem d'entendre què va passar i per què".

L'organització alerta que tots els treballadors humanitaris d'arreu del món se senten ara en perill: "Hem de saber si les regles de la guerra han canviat", diu Liu.

La Comissió es va crear el 1991 per investigar les vulneracions del dret internacional humanitari, i fins ara no s'havia activat mai.

stats