Internacional 13/07/2019

Salvini acusa París d'"hipòcrita" per haver premiat la capitana Rackete

L'ajuntament de la capital francesa reconeix a l'alemanya el valor d'haver incomplert lleis per salvar vides

Ara
2 min
Manifestants amb caretes de Salvini i Sánchez en la manifestació convocada per Open Arms, al centre de Barcelona

BarcelonaAcostumat a la crítica fàcil i directa, Matteo Salvini ha posat aquest dissabte en el seu punt de mira l'Ajuntament de París per haver premiat amb la més alta insígnia municipal Pia Klemp i Carola Rackete, les dues capitanes alemanyes de vaixells humanitaris que han salvat desenes de vides de persones de morir ofegades al mar. Totes dues tenen una causa judicial pendent a Itàlia i la fiscalia les investiga per suposadament haver afavorit la immigració irregular. Rackete, comandant de l'ONG Sea-Watch, s'ha querellat contra el ministre Salvini perquè considera que amb els seus missatges i insults l'ha posat en risc i ha demanat a la justícia que li bloquegi les xarxes socials.

L'Ajuntament de París ha anunciat que concedirà a Kemp i Rackete la medalla Grand Vermeil, precisament per valorar-los que "ignoressin les peticions" de les autoritats italianes, que dirigeix Salvini des del ministeri de l'Interior. El dirigent italià, líder de la xenòfoba i ultra Lliga, s'ha pres el premi com un atac personal i ha qualificat la decisió parisenca d'"hipocresia francesa" perquè tracta les dues capitanes com a "heroïnes" quan en realitat, al seu parer, s'han comportat com les "més valentes dels 'armilles grogues'", en relació al moviment ciutadà que ha bloquejat carreteres i ha provocat greus aldarulls en protestes a París.

"Associacions com SOS Mediterrani i Sea-Watch ens honoren i ens obliguen davant la inèrcia dels governs europeus. Carola Rackete i Pia Klemp són els emblemes d'aquest combat, estendards dels valors europeus als quals la ciutat de París insta una vegada més al nostre continent a mantenir-se fidel", ha assenyalat l'Ajuntament de París en les motivacions per donar el guardó.

Manifestants en contra de la criminalització de les ONG humanitàries de rescat al mediterrani desfilant per la Via Laietana de Barcelona

D'altra banda, desenes de persones han participat aquest dissabte a la tarda en la manifestació convocada per l'ONG badalonina Open Arms, precisament per denunciar les campanyes de criminalització que hi ha des de diverses institucions contra les organitzacions humanitàries de rescat al Mediterrani. Amb caretes de Salvini i del president espanyol, Pedro Sánchez, els convocats s'han concentrat davant del consolat italià a la capital catalana.

stats