Internacional 29/03/2015

La dreta de Sarkozy s'imposa a les regionals, segons les primeres estimacions

Els socialistes podrien haver perdut la meitat dels departaments que controlaven

Agències
1 min
El president François Hollande surt de la cabina, al col·legi electoral on ha votat aquest diumenge.  CAROLINE BLUMBERG / EFE

ParísLes primeres projeccions de vot apunten a una clara victòria en la segona volta de les eleccions departamentals celebrades avui a França del centredreta, que arrabassa a l'esquerra bona part dels seus feus.

Segons els diferents instituts d'opinió pública, la Unió per un Moviment Popular (UMP) de l'expresident Nicolas Sarkozy –juntament amb els seus aliats centristes– podria haver vençut en entre 64 i 74 departaments, un gran avanç respecte dels 41 consells departamentals que controlava fins ara. Mentrestant, l'esquerra, que dominava 60 departaments, n'ha perdut entre 26 i 30.

Les primeres estimacions no concreten fins ara si l'ultradretà Front Nacional (FN) aconsegueix per primera vegada en la seva història imposar-se en un departament, com era el seu objectiu.

Aquest partit tenia esperances d'adjudicar-se fins a dos departaments, però ja es descarta la seva victòria en el de l'Aisne (nord).

La participació ha rondat, a falta de confirmació oficial, el 50%, una mica superior a l'esperada i per sobre de la segona ronda de les departamentals de 2011.

stats