Internacional 15/12/2017

Se suïcida un congressista nord-americà acusat d'assetjament

Dan Johnson era un polèmic pastor evangèlic escollit com a representant de Kentucky el 2016

Ara
1 min
El republicà Dan Johnson tenia 57 anys i assegurava patir un trastorn d'estrès post-traumàtic a causa dels atemptats de l'11 de setembre del 2001

BarcelonaEl congressista de l'estat de Kentucky, als Estats Units, Dan Johnson es va suïcidar el 13 de desembre, dos dies després de ser acusat d'assetjament sexual per una dona que en el moment dels presumptes fets era menor d'edat. Johnson, un polèmic pastor evangèlic ficat en política, va ser triat com a congressista a la Cambra de Representants de Kentucky el 2016 pel partit republicà. En la seva campanya electoral va comparar el llavors president dels Estats Units, Barack Obama, i la primera dama, Michelle Obama, amb primats.

El pastor Dan Johnson va ser acusat dilluns per una dona d'haver-li fet petons i haver-la grapejat sense el seu consentiment durant la nit de Cap d'Any del 2012, quan ella tenia 17 anys. Dimarts, durant una roda de premsa des de l'altar de la seva església a Louisville, Johnson va negar les acusacions i les va emmarcar en una campanya per acovardir els republicans més conservadors a tot el país.

Dimecres Johnson es va disparar un tret en un pont de Mount Washington, prop de Louisville, segons va confirmar a la televisió local WDRB el xèrif del comtat de Bullitt, Donnie Tinnell. Abans de suïcidar-se, el congressista va publicar un enigmàtic missatge al seu compte de Facebook en què va dir que ja no podia controlar el trastorn per estrès posttraumàtic que, segons ell, patia des dels atemptats de l'11 de setembre del 2001 a Nova York.

"El trastorn per estrès posttraumàtic 24/7 [24 hores al dia, 7 dies a la setmana] durant 16 anys és una malaltia que em matarà, ja no la puc controlar més", va dir Johnson, que va demanar a Déu que tingués cura de la seva dona.

stats