Internacional 24/11/2014

Dimiteix el secretari de Defensa nord-americà Chuck Hagel

Obama considera que l'estratègia contra l'Estat Islàmic requereix un altre perfil

Reuters
1 min

WashingtonEl president dels Estats Units ha anunciat la renúncia del seu secretari de Defensa, Chuck Hagel, en una compareixença aquest dilluns a la Casa Blanca. Segons Obama, Hagel ha realitzat un treball "exemplar" durant els gairebé dos anys al capdavant del Pentàgon, i la seva dimissió hauria arribat després de diverses setmanes de diàleg.

Segons informa 'The New York Times', el president Obama hauria demanat la dimissió a Hagel, l'únic republicà en el seu equip, perquè creu que l'estratègia contra els jihadistes de l'Estat Islàmic requereix un altre perfil. Durant les darreres setmanes, Hagel havia estat crític sobre les polítiques nord-americanes per a combatre l'EI.

El secretari de defensa és la primera víctima de la desfeta electoral dels demòcrates del president Barack Obama en les eleccions al Congrés aquest novembre.

Hagel, exsenador republicà i veterà de la guerra del Vietnam, es va posar al capdavant del Pentàgon al febrer de 2013 en substitució de Leon Panetta. S'ha compromès a romandre en el càrrec fins que es confirmi el seu successor.

stats