ÀFRICA
Internacional 01/02/2012

Els universitaris senegalesos, en peu de guerra contra un tercer mandat de l'actual president

La decisió del Tribunal Constitucional del Senegal de concedir al president Dwyane Wade presentar-se a la reelecció ha encès el país

Ara
1 min
Enfrontaments entre estudiants i policia a Dakar. REUTERS

BarcelonaSenegal ha viscut aquest dimecres un nova jornada de violència, després que dimarts un jove estudiant fos assassinat en una manifestació massiva contra els plans del president Dwyane Wade de presentar-se a la reelecció per a un tercer mandat a les eleccions d'aquest mes. Les forces de seguretat van utilitzar ahir gasos lacrimògens i granades per dispersar els manifestants.

Els disturbis es produeixen a només tres setmanes vista de les eleccions presidencials previstes pel 26 de febrer i augmenten la pressió sobre Wade. La setmana passada, el Tribunal Constitucional del Senegal va donar via lliure a l'actual president per presentar-se a un tercer mandat. Segons la Carta Magna senegalesa, el límit en el càrrec són dues candidatures, però Wade –en assumir el poder el 2000– va decidir canviar-la i treure aquesta limitació.

Des que es va fer pública la decisió judicial, els universitaris senegalesos han protagonitzat múltiples disturbis tant a Dakar, la capital, com també al nord del país. Almenys quatre persones han mort, tres manifestants i un policia, en els darrers quatre dies.

stats